בצל אזהרות ממלחמה כוללת בתמיכת איראן: מה הפתרון לקונפליקט בין ישראל לעזה והאם הגירה מרצון היא שם המשחק? בפרק השמיני של פודקאסט "אקטואורן", ארחו אורן שטרנברג ואורן רפאל את העיתונאי ותושב הרצועה סמי עובייד אשר סיפק הצצה מתוך ביתו שבעזה על מצב היום יומי ברצועה מאז השתלט עליה ארגון הטרור חמאס, הכולל משבר אנרגיה חמור שגורם להפסקות חשמל מרובות במהלך היום ושיבושים בתקשורת (שהתרחשו בשידור חי), אבטלה גואה וחוסר אופק עבור הצעירים (שמונים את רוב האוכלוסייה).
עובייד התייחס למצב הכלכלי ברצועה וקבע כי בשנים שישראל שלטה בה וניהלה אותה, היה מצב האוכלוסייה טוב יותר ממצבה כיום. "בשנות ה-70 וה-80 היו פה אחלה חיים. אחרי האינתיפאדה המצב התחיל להדרדר, זו הייתה טעות", אמר.
עובייד טען כי לו ישראל הייתה פותחת את המעברים ואת נמלי התעופה בן גוריון ורמון בפני תושבי הרצועה, 50% מהאוכלוסיה הצעירה היו מנצלים את הדבר על מנת להגר למדינות אחרות. כנשאל מה היה קורה לו ממשלת ישראל הייתה משלמת לכל תושב מהרצועה מענק הגירה בתמורה לעזיבה לחו"ל, השיב עובייד כי 70% מהתושבים היו בוחרים לעשות זאת. פתרונות מדיניים המבוססים על הגירה מרצון של פלסטינים לחו"ל הוצעו לאורך השנים על ידי מפלגות ומנהיגים מהימין הקיצוני, אולם נתפשו על ידי רוב הציבור כרעיונות לא ריאליים או בלתי מוסריים. האם חזון "שתי המדינות" יוחלף בחזון "ההגירה מרצון"?
על כך ועוד דברים בפרק שלפניכם